עוגיות שוקולדצ'יפס מסודרות על מגש עם נייר אפייה
צילום: ירדן מס מחבר

עוגיות שוקולדצ'יפס שלא תרצו להפסיק לאכול

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

אני פריק של עוגיות שוקולדצ'יפס, ואני אוהב אותן בכל צורה: פציחות, מתפוררות, בצק נא (Cookie Dough), אבל הכי הכי – את העוגיות הרכות והנימוחות! במסגרת האהבה הבלתי מתפשרת לדבר הזה, הלכתי וחקרתי עשרות מתכונים עד שהגעתי לשילוב המושלם של עוגייה רכה ומלאה בשוקולד מכל הסוגים שיש בבית.
אז אם אתם אוהבים אותן רכות ושוקולדיות – זה המתכון בשבילכם.
אזהרה: הן ממכרות. מאוד.

רכיבים

אופן ההכנה

עוגיות

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה,שמים חמאה, סוכר, סוכר חום כהה, מחית וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.
  3. מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצים בפעמיים תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.
  4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שכמעט נוצר בצק.
  6. קוצצים את השוקולד (אם מדובר בשוקולדצ'יפס קטנים אז אפשר לדלג על הקיצוץ), מוסיפים לבצק ומערבלים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
  7. בעזרת כף גלידה או עם הידיים יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  8. אופים את העוגיות 8-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם), עד שהן מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך האמצע עדיין רך, ומקררים בטמפ' החדר.
  9. בתאבון!

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים