עוגיות מדלן קרויות על שם מרים המגדלית (aka: Mary Magdalene), והמקור שלהן בצפון מזרח צרפת. באופן מסורתי אופים אותן בתבנית בצורת כונכייה ויש להן מרקם ספוגי וטעם חמאתי ולימוני. הבסיס שלהן מאפשר לשחק על המון וריאציות, והפעם אני אביא לכם את המקור. אבל אל חשש! כל הטיפים של המקצוענים לאיך אפשר לשחק על הוריאציות השונות ממתינים לכם בתחתית העמוד.
רכיבים
המתכון בגרמים
אין משקל? לחצו »
המתכון בגרמים
עבור כ-36 עוגיות
עוגיות מדלן
2 ביצים בטמפ' החדר
100 גרם סוכר לבן
גרידה מלימון אחד
38 גרם חלב
126 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
150 גרם חמאה מומסת חמה
להברשה (אופציונלי)
200 גרם אבקת סוכר
100 גרם מיץ לימון טרי
אין משקל? לחצו »
עבור כ-36 עוגיות
עוגיות מדלן
2 ביצים בטמפ' החדר
100 גרם סוכר לבן
גרידה מלימון אחד
3 כפות חלב
1 כוס פחות כף קמח
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם חמאה מומסת חמה
להברשה (אופציונלי)
1 כוס אבקת סוכר
⅔ כוס מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
עוגיות מדלן
- בקערת מיקסר עם ראש בלון (מקצף) מקציפים את הביצים, הסוכר וגרידת הלימון במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי מאוד.
- מוסיפים בשלבים את החלב, לאחר מכן את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את החמאה המומסת החמה.
- מוודאים שאין שאריות של קמח בתחתית קערת המיקסר, מעבירים לקערה נקייה, מרפדים בניילון נצמד על המסה המוכנה (שהניילון יגע במסה שהכנתם), ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות (אפשר עד 24 שעות).
- מחממים תנור ל-210 מעלות בתוכנית טורבו.
- לוקחים את תבניות המדלן, משמנים ומקמחים אותן ומוודאים שאין שאריות קמח מיותר שלא יהיו גושים (מומלץ מעל הכיור, ואז יש פחות לכלוך).
- כשהתנור חם, מעבירים את המסה מהמקרר לשקית זילוף, ומזלפים לתבניות עד 3/4 הגובה.
- מכניסים את המגש לתנור, ומיד מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
- אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה, וכמה שניות לאחר שיצאו מהתנור הופכים את התבנית עם העוגיות לתבנית חדשה מרופדת בנייר אפייה ומאפשרים לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר מחוץ לתבנית.
להברשה
- בקערה מעט עמוקה מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ לימון עד שכל הסוכר נמס.
- כשהעוגיות התקררו, טובלים או מברישים אותן ברוטב ונותנים לו להתמצק באוויר הפתוח לחצי שעה.
- מעבירים לכלי אטום ונהנים.
טיפים של מקצוענים
- העוגות נשמרות הכי טוב בכלי אטום כ-5-7 ימים.
- זה ממש בסדר שהעוגיות מקבלות בטן קטנה. זה חלק מהעניין.
- את החומר להברשה אתם יכולים לשמור 7-14 יום בכלי אטום במקרר ולמחזר אותו לעוד נגלה.
- אם אתם רוצים לשחק עם המתכון - עשו זאת! הנה כמה אופציות:
- לטעם קצת יותר עמוק ואגוזי, החליפו את החמאה הרגילה בחמאה חומה.
- למדלן שוקולד - החליפו 10% מכמות הקמח בקקאו.
- למדלן תפוזי - החליפו את הגרידה ומיץ הלימון בתפוז.
- אפשר לצפות את המדלנים בשוקולד (לא משנה איזה) מעורבב ביחס של 1:1 עם שמן ניטרלי (שמן קנולה או שמן זרעי ענבים או חמאת קקאו). זה יתן להם ציפוי שמזכיר ציפוי של מגנום.