יש המון מתכונים עם בננות מקורמלות. זה מתחיל בבננה רוטי (לא "בננה לוטי", כמו שנהוג לחשוב), דרך קינוחי מסעדות שמגישים עם בננות ששורפים אותן עם סוכר, והנה הגענו לעוגות בחושות. ולמה? כי אפשר! אז היו לי 4 בננות בבית ולא כל-כך התחשק לנו לאכול אותן ככה, והופס נולד מתכון חדש לעוגה בחושה עם בננות מקורמלות ברום (עם אפקט הברולה שיעשה לכם את היום ויהפוך אתכם לסלבס בסטורי של האינסטגרם!).
רכיבים
עבור 2 תבניות אינגליש-קייק באורך 30 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק באורך 20 ס"מ
בננות מקורמלות
60 גרם סוכר לבן
270 גרם בננות קצוצות (2 בננות גדולות)
15 גרם רום גולד/כהה
לעוגה
210 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
90 גרם סוכר אינוורטי (ראו טיפים של מקצוענים)
240 גרם חמאה מזוקקת או חומה או גהי (ראו טיפים של מקצוענים)
240 גרם ביצים
270 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
210 גרם בננות חתוכות לקוביות (כ-2 בננות בינוניות)
לקישוט (אופציונלי)
בננות חתוכות לעיגולים
סוכר לבן
עבור 2 תבניות אינגליש-קייק באורך 30 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק באורך 20 ס"מ
בננות מקורמלות
⅓ כוס סוכר לבן
2 בננות גדולות קצוצות
כף רום גולד/כהה
לעוגה
1 כוס דחוסה פחות 2 כפות סוכר חום כהה (הדביק)
4 כפות סוכר אינוורטי (ראו טיפים של מקצוענים)
240 גרם חמאה מזוקקת או חומה או גהי (ראו טיפים של מקצוענים)
4 ביצים
2 כוסות פחות כף קמח לבן
כף אבקת אפייה
2 בננות בינוניות חתוכות לקוביות
לקישוט (אופציונלי)
בננות חתוכות לעיגולים
סוכר לבן
אופן ההכנה
בננות מקורמלות
- חותכים לקוביות או קוצצים את הבננות.
- בסיר קטן, מכינים קרמל מהסוכר (חשוב לא לערבב אותו עם שום דבר, רק לנענע קצת את הסיר במידת הצורך).
- לאחר שהקרמל מוכן, זורקים אליו את הבננות ונענעים את הסיר כדי שהן יצופו לגמרי, ומבשלים לעוד דקה-שתיים.
- מוסיפים את הרום, ומדליקים (בזהירות רבה!) עם מצית עד שהאלכוהול מתאדה לגמרי.
- ברגע שהאש הכחולה נעלמה, מעבירים את הבננות המקורמלות (שהפכו למעין עיסה מקורמלת) לקערה לצינון בטמפרטורת החדר.
- לאחר כ-10-15 דקות אפשר להמשיך בהכנות.
עוגת בננות מקורמלות
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את החמאה המזוקקת/החומה/גהי, סוכר אינוורטי, וסוכר חום כהה, ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה. זה לוקח כדקה.
- מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את תערובת הבננות המקורמלות שהכנו קודם, וממשיכים לערבל במהירות בינונית-נמוכה עוד כדקה.
- מגרדים שוב את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. *מומלץ לשקול את הביצים בשלמותן, לשקשק ואז "להוריד" את ההפרש מהכמות שצריך. במידה ועושים זאת, אפשר להוסיף את הביצים ב-2 נגלות לתוך קערת המיקסר, בין לבין לערבל ולגרד את דפנות הקערה.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים את אבקת האפייה.
- מוסיפים את כל כמות הקמח, אבקת האפייה והבננות החתוכות בבת אחת, ומערבלים במהירות נמוכה למשך דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.
- משמנים בעזרת ספריי שמן את התבניות, ומחלקים את התערובת (לאלו מכם שרוצים שהעוגות יצאו בדיוק באותו הגודל – לתבניות הגדולות תשקלו 780 גרם, ולקטנות יותר 520 גרם).
- מיישרים את התערובת בתוך העוגות בעזרת נענוע קל של התבניות, ומעבירים אותן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-30-45 דקות עד שהעוגות זהובות מאוד (יש להן צבע עמוק מאוד) ועם בדיקה עם קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. ומקררים בטמפ' החדר. אם נראה לכם במהלך האפייה שהעוגות מקבלות צבע כהה מדי לקראת סוף האפייה – תורידו את התנור ל-150 מעלות.
לקישוט
- חותכים בננות לרוחב (עיגולים) בעובי של כ-1 ס"מ.
- מפזרים סוכר לבן בנדיבות מעל כל אחד.
- שורפים בזהירות בעזרת ברנר ידני או ע"י התנור בתוכנית גריל ב-200 מעלות למשך מספר שניות עד שהסוכר נשרף והופך לזהוב כמו בקרם ברולה.
- מניחים כמו רעפים מעל העוגה ומגישים.
טיפים של מקצוענים
- העוגות נשמרות הכי טוב בכלי אטום עד כשבוע וחצי.
- אתם מכירים את התנור הביתי שלכם הכי טוב. אם הוא חזק ופיזור החום טוב זמן האפייה יהיה קצר יותר, אז מומלץ להישאר בסביבה ולקראת סוף זמן האפייה (שהריח מתחיל למלא את הבית, להציץ כל כמה דקות, ובמידת הצורך, כאמור, להוריד מעלות כדי שהעוגה לא תישרף לפני שהיא נאפית במרכז כמו שצריך).
- סוכר אינוורטי (נקרא גם "טרימולין") הוא סירופ שנוצר בתהליך של פירוק סוכר לבן ל-2 מולקולות שונות ע"י חימום. ניתן לרכוש אותו כמעט בכל החנויות המתמחות באפייה. הסיבה שאנחנו משתמשים בו כאן היא כיוון שהוא מסוגל "להחזיק" נוזלים ולחות טוב יותר ובעצם לייצר תוצר שהוא לח ונעים יותר לאורך זמן, וגם מאט את ההתיישנות שלהם (כלומר, מאריך חיי מדף). אם אין לכם סוכר אינוורטי ולא בא לכם לקנות, אפשר להשתמש גם בדבש בכמות זהה.
- חמאה מזוקקת, גהי (Ghee), או סאמנה, מכינים ע"י הרתחה של חמאה רגילה בסיר, וכשמתחיל להווצר קצף, מסירים אותו, ומקררים את החמאה ואז היא נהפכת לצלולה. חמאה מזוקקת (שלא כמו חמאה "רגילה"), הופכת לרכה מאוד בטמפרטורת החדר ולא צריך לחכות לה הרבה כמו שמחכים לחמאה רגילה שתתרכך.
- כדי להכין חמאה חומה (או "חמאה אגוזית") אנחנו גם נרתיח חמאה בסיר, אבל הפעם דווקא לא ניגע בקצף שנוצר, וניתן לו להיות שם. בצרפת יש אמרה שאומרת "גם עיוור יכול להכין חמאה חומה", כיוון שכל מה שצריך לעשות זה לתת לחמאה לרתוח, וברגע שמפסיק רעש הבעבוע - זה הזמן להוריד אותה מהאש. אפשר לסנן את המוצקים שירדו לתחתית הסיר, אבל הם נותנים טעם משגע של אגוזים, אז אני דווקא אמליץ לכם להשאיר אותה איך שהיא, ורק לקרר.