צילום: ירדן מס מחבר

עוגת בננות מקורמלות ברום

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

יש המון מתכונים עם בננות מקורמלות. זה מתחיל בבננה רוטי (לא "בננה לוטי", כמו שנהוג לחשוב), דרך קינוחי מסעדות שמגישים עם בננות ששורפים אותן עם סוכר, והנה הגענו לעוגות בחושות. ולמה? כי אפשר! אז היו לי 4 בננות בבית ולא כל-כך התחשק לנו לאכול אותן ככה, והופס נולד מתכון חדש לעוגה בחושה עם בננות מקורמלות ברום (עם אפקט הברולה שיעשה לכם את היום ויהפוך אתכם לסלבס בסטורי של האינסטגרם!).

רכיבים

אופן ההכנה

בננות מקורמלות

  1. חותכים לקוביות או קוצצים את הבננות.
  2. בסיר קטן, מכינים קרמל מהסוכר (חשוב לא לערבב אותו עם שום דבר, רק לנענע קצת את הסיר במידת הצורך).
  3. לאחר שהקרמל מוכן, זורקים אליו את הבננות ונענעים את הסיר כדי שהן יצופו לגמרי, ומבשלים לעוד דקה-שתיים.
  4. מוסיפים את הרום, ומדליקים (בזהירות רבה!) עם מצית עד שהאלכוהול מתאדה לגמרי.
  5. ברגע שהאש הכחולה נעלמה, מעבירים את הבננות המקורמלות (שהפכו למעין עיסה מקורמלת) לקערה לצינון בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר כ-10-15 דקות אפשר להמשיך בהכנות.

עוגת בננות מקורמלות

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את החמאה המזוקקת/החומה/גהי, סוכר אינוורטי, וסוכר חום כהה, ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה. זה לוקח כדקה.
  3. מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את תערובת הבננות המקורמלות שהכנו קודם, וממשיכים לערבל במהירות בינונית-נמוכה עוד כדקה.
  4. מגרדים שוב את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. *מומלץ לשקול את הביצים בשלמותן, לשקשק ואז "להוריד" את ההפרש מהכמות שצריך. במידה ועושים זאת, אפשר להוסיף את הביצים ב-2 נגלות לתוך קערת המיקסר, בין לבין לערבל ולגרד את דפנות הקערה.
  5. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים את אבקת האפייה.
  6. מוסיפים את כל כמות הקמח, אבקת האפייה והבננות החתוכות בבת אחת, ומערבלים במהירות נמוכה למשך דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.
  7. משמנים בעזרת ספריי שמן את התבניות, ומחלקים את התערובת (לאלו מכם שרוצים שהעוגות יצאו בדיוק באותו הגודל – לתבניות הגדולות תשקלו 780 גרם, ולקטנות יותר 520 גרם).
  8. מיישרים את התערובת בתוך העוגות בעזרת נענוע קל של התבניות, ומעבירים אותן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ-30-45 דקות עד שהעוגות זהובות מאוד (יש להן צבע עמוק מאוד) ועם בדיקה עם קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. ומקררים בטמפ' החדר. אם נראה לכם במהלך האפייה שהעוגות מקבלות צבע כהה מדי לקראת סוף האפייה – תורידו את התנור ל-150 מעלות.

לקישוט

  1. חותכים בננות לרוחב (עיגולים) בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מפזרים סוכר לבן בנדיבות מעל כל אחד.
  3. שורפים בזהירות בעזרת ברנר ידני או ע"י התנור בתוכנית גריל ב-200 מעלות למשך מספר שניות עד שהסוכר נשרף והופך לזהוב כמו בקרם ברולה.
  4. מניחים כמו רעפים מעל העוגה ומגישים.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים