המרת מידות ומשקלים
חומרים בסיס
1 כוס קמח = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם | 1 כף = 8 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קקאו = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סולת = 200 גרם | | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סוכר לבן / סוכר דמררה (חום בהיר) = 200 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם | 1 כף = 15 גרם
1 כף מלח = 20 גרם | 1 כפית = 5 גרם
מתפיחים ומייצבים
1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
1 שקית אבקת ג'לטין = 14 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית פקטין צהוב = 5 גרם
* על מנת להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל ב-3 (דוג': מתכון שדורש 10 גרם שמרים יבשים יתורגם ל-30 גרם שמרים טריים).
יבשים ותבלינים
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס שקדים / אגוזים טחונים = 100 גרם
1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס טחון = 100 גרם
1 כף קינמון טחון = 10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית הל טחון = 5 גרם
1 כפית נס קפה = 5 גרם
נוזלים, רטבים וסירופים
1 כוס מים = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס חלב / חלב סויה / שקדים וכו' = 240 מ"ל | | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס מיץ תפוזים / מיץ לימון = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ"ל ("אספרסו קצר" במכונות קפה לסוגיהן)
1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ"ל | 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 מיכל יוגורט = 200 מ"ל
1 כוס שמן = 200 גרם
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
1 כוס דבש / סילאן = 360 גרם | 1 כף = 20 גרם
1 כוס סירופ תירס / גלוקוזה = 360 גרם | 1 כף = 20 גרם
ביצים
ביצה S = מתחת ל-53 גרם | חלמון = כ-16 גרם | חלבון = כ-36 גרם
ביצה M = בין 53 ל-62 גרם | חלמון = כ-20 גרם | חלבון = כ-42 גרם
ביצה L = בין 63 ל-73 גרם | חלמון = כ-24 גרם | חלבון = כ-48 גרם
ביצה XL = למעלה מ-73 גרם | חלמון = כ-28 גרם | חלבון = כ-52 גרם
ממרחים ותוספות
1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
1 כוס ריבה = 330 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס נוטלה = 250 גרם
1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
1 כוס שוקולדצ'יפס = 200 גרם
1 פחית קרם / חלב קוקוס = 400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם
הערות חשובות
- בכל המתכונים מומלץ להשתמש במשקל דיגיטלי על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
- בכל המתכונים, אלא אם כתוב אחרת, מומלץ להשתמש בביצים בגודל L (בחלק מהמתכונים כמות הביצים תירשם בגרמים ולכן כדי לקבל תוצאות זהות מפעם לפעם מומלץ לשקול).
- לא כל מתכון אפשר או כדאי להמיר למידות בנפח. מתכונים מסובכים ו/או בעלי מצרכים רבים (כמו "עוגות רושם", מקרונים ועוד) מומלץ להכין על פי מידות משקל בלבד.
- במתכונים שדורשים שמן, מומלץ להשתמש בשמן צמחי עם טעם ניטרלי כמו שמן קנולה, חמניות, תירס או סויה. שמן זית מתאים למתכונים מאוד ספציפיים ובאופן כללי עדיף לא לאפות איתו באופן קבוע. שמן קוקוס (במצבו המוקשה) משמש תחליף מוצלח לחמאה (לא תמיד ובהתאם למתכון).
- על מנת להמיר גודל תבניות (עגולות) יש להוסיף או להחסיר 10% לכל 1 ס"מ בהיקף. לדוגמה, אם נמיר רינג בקוטר 20 לרינג בקוטר 22, נכפיל את הכמויות ב-1.2 (כלומר, נוסיף 20%). אם נרצה הפוך להפחית כמויות (קוטר 22 ל-20), נחלק ב-0.8 (כלומר נוריד 20%).
ירדן מס מחבר
קוראים לי ירדן מס מחבר, קונדיטור בן 30. אני מאלו שמגיל מאוד צעיר תמיד עזרו לאמא לבשל או לאפות, ולאט לאט נכנסתי למטבח גם לבד והתחלתי להתנסות במתכונים...