אני פריק של עוגיות שוקולדצ'יפס, ואני אוהב אותן בכל צורה: פציחות, מתפוררות, בצק נא (Cookie Dough), אבל הכי הכי – את העוגיות הרכות והנימוחות! במסגרת האהבה הבלתי מתפשרת לדבר הזה, הלכתי וחקרתי עשרות מתכונים עד שהגעתי לשילוב המושלם של עוגייה רכה ומלאה בשוקולד מכל הסוגים שיש בבית.
אז אם אתם אוהבים אותן רכות ושוקולדיות – זה המתכון בשבילכם.
אזהרה: הן ממכרות. מאוד.
רכיבים
עבור כ-20 עוגיות
150 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
5 גרם מחית וניל איכותית
90 גרם ביצים שלמות (לשבור 2 ביצים, לשקשק ואז לשקול)
330 גרם קמח לבן
5 גרם סודה לשתיה
5 גרם מלח
300 גרם שוקולדצ'יפס (ראו טיפים של מקצוענים)
עבור כ-20 עוגיות
150 גרם חמאה רכה
½ כוס פחות כף סוכר לבן
½ כוס ועוד 2 כפות סוכר חום כהה (הדביק)
כפית מחית וניל איכותית
2 ביצים שלמות
2 כוסות ושליש קמח לבן
כפית סודה לשתיה
כפית מלח
1.5 כוסות שוקולדצ'יפס (ראו טיפים של מקצוענים)
אופן ההכנה
עוגיות
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה,שמים חמאה, סוכר, סוכר חום כהה, מחית וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.
- מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצים בפעמיים תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתוך המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שכמעט נוצר בצק.
- קוצצים את השוקולד (אם מדובר בשוקולדצ'יפס קטנים אז אפשר לדלג על הקיצוץ), מוסיפים לבצק ומערבלים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
- בעזרת כף גלידה או עם הידיים יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- אופים את העוגיות 8-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם), עד שהן מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך האמצע עדיין רך, ומקררים בטמפ' החדר.
- בתאבון!
טיפים של מקצוענים
- העוגיות נשמרות הכי טוב בכלי אטום עד כשבוע (מבטיח לכם שהן יגמרו הרבה קודם).
- אתם מכירים את התנור הביתי שלכם הכי טוב. אם הוא חזק ופיזור החום טוב זמן האפייה יהיה קצר יותר, אז מומלץ להישאר בסביבה ומקסימום לשטוף כלים תוך כדי שהעוגיות בתנור.
- לגבי השוקולדצ'יפס, אני אוהב לגוון ולא להיצמד לשוקולד מסוג אחד. אתם לגמרי יכולים לערבב שוקולדים שונים כל עוד אתם דואגים שהם פחות או יותר באותו הגודל כדי שימסו בצורה שווה ולא יהיה גוש שוקולד קשיח ומבאס באמצע העוגייה.
- אפשר להחליף את השוקולד בתוספות אחרות כמו אגוזים למיניהם (לוז, פקאנים, פיסטוקים) או בפירות יבשים (אוכמניות, פטל, חמוציות או אפילו משמש מיובש וקצוץ).