צילום: ירדן מס מחבר

עוגיות אמסטרדם

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

אם לומר את האמת (ואני תמיד בעד), יש גבול לכמה אפשר "להתעלם" מטרנדים. השם האמיתי של העוגיות האלו הוא לא באמת "עוגיות אמסטרדם". הן פשוט נוצרו במאפייה שנקראת Van Stapele שנמצאת באמסטרדם, ומכאן השם. בשורה התחתונה, אם ניקח רגע את התכלס, מדובר בעוגיית שוקולדצ'יפס "שחורה" שדחפו לה המון שוקולד לבן באופן מרוכז. סוג של אפגרייד ל"קרמוגית", אם תרצו.

בשורה התחתונה, אלו עוגיות ממכרות ומנחמות, שמאוד קשה להפסיק לאכול אותן. ולאלו מכם שפחות מתחברים לשוקולד לבן – קפצו לטיפים בסוף.

מחפשים גרסה טבעונית? שווה להכנס לגרסה הזו של עוגיות אמסטרדם טבעוניות!

רכיבים

אופן ההכנה

עוגיות אמסטרדם

  1. שוקלים לקערת המיקסר את החמאה הרכה, סוכר דמררה, סוכר לבן, מלח ומחית וניל, ומעבדים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תעבורת תפוחה-יחסית ובהירה.
  2. מגרדים את דפנות ותחתית הקערה, מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מגרדים שוב, מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים עד שגם היא נטמעת.
  3. במקביל, לקערה נפרדת שוקלים את הקמח, קקאו, אבקת חלב, קורנפלור וסודה לשתייה ומנפים (אפשר לנפות את הכל לקערה אחת).
  4. לאחר סיימנו עם הטמעת הביצים, עוצרים את פעילות המיקסר, מגרדים את דפנות ותחתית הקערה, מוסיפים את החומרים היבשים המנופים, ומערבלים במהירות הנמוכה ביותר של המיקסר.
  5. לאחר שכחצי מהתערובת נראית לכם אחידה, עוצרים, ומגרדים שוב את דפנות ותחתית הקערה, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  6. מעבירים לקערה נקייה, מצפים בניילון שנוגע ישירות בתערובת, ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות עד 24 שעות.
  7. לאחר שעתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון (ללא טורבו), ומתחילים לחלק את המסה לכדורים של 40 גרם (למי שאין משקל, זה פחות או יותר גודל של כדור פינג-פונג).
  8. מהשלב הזה מומלץ לעבוד עם כפפות כדי שהכדורים לא יתחממו מהחום של הידיים. מחלקים כל כדור ל-2 ופוחסים לצורת מיני-פיתה.
  9. לוקחים כ-7-10 גרם שוקולד לבן (פרלינים מיוחדים, קוביות או שוקולדצ'יפס איכותי), מניחים במרכז אחת ה"פיתות", סוגרים עם ה"פיתה" השנייה בצורה כזו שאין חורים, ומגלגלים לצורת כדור.
  10. מסדרים את הכדורים המוכנים במרווחים על תבנית מרופדת עם נייר אפייה במרווחים ופוחסים מעט.
  11. אופים כ-10-12 דקות רק עד שהעוגיות מעט סדוקות בצדדים והמרכז רך. מקררים בטמפרטורת החדר כחצי שעה ואוכלים.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים