המרת מידות ומשקלים

חומרים בסיס

1 כוס קמח = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם | 1 כף = 8 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס קקאו = 140 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סולת = 200 גרם | | 1 כף = 10 גרם
1 כוס סוכר לבן / סוכר דמררה (חום בהיר) = 200 גרם | 1 כף = 10 גרם
1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם | 1 כף = 15 גרם
1 כף מלח = 20 גרם | 1 כפית = 5 גרם

מתפיחים ומייצבים

1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
1 שקית אבקת ג'לטין = 14 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית פקטין צהוב = 5 גרם
* על מנת להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל ב-3 (דוג': מתכון שדורש 10 גרם שמרים יבשים יתורגם ל-30 גרם שמרים טריים).

יבשים ותבלינים

1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס שקדים / אגוזים טחונים = 100 גרם
1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס טחון = 100 גרם
1 כף קינמון טחון = 10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
1 כפית הל טחון = 5 גרם
1 כפית נס קפה = 5 גרם

נוזלים, רטבים וסירופים

1 כוס מים = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס חלב / חלב סויה / שקדים וכו' = 240 מ"ל |  | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס מיץ תפוזים / מיץ לימון = 240 מ"ל  | 1 כף = 15 מ"ל
1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ"ל ("אספרסו קצר" במכונות קפה לסוגיהן)
1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ"ל  | 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל  | 1 כף = 15 מ"ל
1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 מיכל יוגורט = 200 מ"ל
1 כוס שמן = 200 גרם
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
1 כוס דבש / סילאן = 360 גרם  | 1 כף = 20 גרם
1 כוס סירופ תירס / גלוקוזה = 360 גרם | 1 כף = 20 גרם

ביצים

ביצה S = מתחת ל-53 גרם | חלמון = כ-16 גרם | חלבון = כ-36 גרם
ביצה M = בין 53 ל-62 גרם | חלמון = כ-20 גרם | חלבון = כ-42 גרם
ביצה L = בין 63 ל-73 גרם | חלמון = כ-24 גרם | חלבון = כ-48 גרם
ביצה XL = למעלה מ-73 גרם | חלמון = כ-28 גרם | חלבון = כ-52 גרם

ממרחים ותוספות

1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
1 כוס ריבה = 330 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס נוטלה = 250 גרם
1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
1 כוס שוקולדצ'יפס = 200 גרם
1 פחית קרם / חלב קוקוס = 400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם

הערות חשובות