צילום: ירדן מס מחבר

בראוניז מושלמים בלי מיקסר

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

יש ברשת מיליון מתכונים לבראוניז. זה קינוח מאוד ורסטילי שאפשר לקחת אותו להמון כיוונים, וככל שמבינים יותר את הקונספט, היצירתיות עולה בהתאם ואפשר בקלות לעשות לו התאמות ולהתפרע.

כדי להכין את הבראוניז הזה, לא צריך מיקסר, לא צריך להקציף כלום, ולא צריך להשתמש במיליון כלים. אפשר להכין אותו עם שתי קערות, מטרפה ולקקן, ולוקח להכין אותו בדרך הזו פחות מ-30 דקות כולל הזמן בתנור. הבראוניז יוצא רך ופאדג'י, ופחות "עוגתי" – או במילה אחת – מושחת!

רכיבים

אופן ההכנה

בראוניז

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.
  2. בקערה חסינה למיקרו (בפולסים של 30 שניות) או בסיר כפול (בן-מארי), ממיסים חמאה ושוקולד מריר ומערבבים לכדי מסה אחידה.
  3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הביצים, הסוכר והמלח (אין צורך להקציף, רק לערבב שיראה אחיד).
  4. מוסיפים את מסת השוקולד והחמאה לקערה עם הביצים, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שהמסה אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהכל אחיד ואין גושי קמח.
  6. מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן), משטחים ואופים כ-15-19 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט.
  7. מעבירים לקירור במקפיא לשעה, ואז למקרר לעוד כשעה-שעתיים עד שהבראוניז מתייצבים לגמרי.
  8. חותכים לקוביות ומגישים בטמפרטורת החדר.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים