קראק פאי
צילום: ירדן מס מחבר

קראק פאי

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

אני מניח שכולכם כבר שמעתם על הטרפת שיש סביב הקראק פאי בשנים האחרונות. מסעדות מוכרות אותו כקינוח, ואפשר לראות אותו כמעט בכל קונדיטוריה טובה. אבל לקראק פאי יש סיפור מעניין, והנה הוא בקצרה:
כריסטינה טוסי, שפית-קונדיטורית אמריקאית, עבדה במסעדת "מומפוקו" בניו יורק בשנת 2005 כיועצת לבטיחות במזון.
במסעדה היה נוהג של ארוחות צוות משותפות לפני הסרביס, ויום אחד שף המסעדה דייויד צ'אנג ביקש ממנה להכין קינוח – והשאר היסטוריה. הצוות היה כל כך נפעם מהפאי המושחת הזה שהיא המציאה, שהם פשוט אמרו שהוא ממכר כמו קראק ומשם נולד השם.
לימים, אגב, השם הוחלף ל"מילק בר פאי".

רכיבים

אופן ההכנה

עוגיית שיבולת שועל

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה,שמים חמאה, סוכר חום ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.
  3. מגרדים את דפנות קערת המיקסר עם מרית, ומוסיפים את הביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.
  4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו את אבקת האפייה ושיבולת השועל.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שנוצרים גושי בצק.
  6. מעבירים את גושי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לשכבה דקה יחסית (כחצי ס"מ). אין צורך להתאמץ על הצורה כי מפוררים את העוגייה שנוצרת אחרי האפייה.
  7. אופים במשך 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם) עד להזהבה והתייצבות.
  8. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר ומעבירים לקירור נוסף של כשעה במקרר להתייצבות.

הכנת הקלתית

  1. מפוררים את העוגייה לפירורים דקים מאוד. אפשר גם לטחון במעבד מזון אם רוצים מרקם יותר חלק ואחיד.
  2. שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים 50 גרם חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם שמזכיר חול רטוב.
  3. מהדקים את הפירורים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית (אין צורך לשמן את התבנית).
  4. שומרים במקפיא עד הכנת המלית.

מלית ואפייה

  1. בקערה בינונית שמים סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה מומסת, שמנת, חלמונים, וניל ואת קליפת הלימון המגורדת ומערבבים היטב במטרפה. אין צורך להקציף.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. יוצקים את המלית על גבי הקלתית הקפואה ואופים את הפאי במשך כ-30 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז והיא בגוון שחום מאוד.
  4. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר ושומרים במקרר על ההגשה.
מומלץ להגיש בטמפ' החדר ועם מעט שמנת חמוצה, קרם פרש או קצפת.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים