קוביות טריקולד
צילום: ירדן מס מחבר

קוביות טריקולד של תמר

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

לפני כמעט 10 שנים, קוביות הטריקולד האלה היו בנות בית בימי שישי בערב, כשדודה שלי תמר הייתה מכינה אותן.
לימים, התחלף תפריט הקינוחים של ארוחות שישי (כפי שאנחנו מקפידים לעשות מדי פעם כדי לגוון), והמון שנים לא הכנו אותו.
השבוע אחותי הקטנה מיקה ביקשה ממני למצוא אותו, ואחרי חיפוש קדחתני, מצאתי אותו והנה הוא כאן עכשיו!
אז תודה לתמר על הזיכרון המתוק ותודה למיקה שהתעקשה שאני אמצא ואכין את זה יחד איתה.

ההכנה של המתכון הזה פשוטה מאוד, ואורכת כ-10 דקות לכל שלב + זמני קירור, וזה אחלה של פתרון לקינוח-בזק לאורחים שהחליטו לקפוץ פתאום. אגב, ממש אין בעיה (ואפילו כדאי בחלק מהמקרים) להכין חצי מתכון אם אתם עובדים עם רינגים נמוכים יחסית. בתבניות חד"פ המתכון המלא מגיע כמעט לגובה הסף של הדפנות.

רכיבים

אופן ההכנה

שכבת השוקולד המריר

  1. ממיסים את השוקולד המריר במיקרו או על בן-מארי.
  2. מחממים מעט את הנוטלה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים.
  3. קוצצים גס פקאנים ומוסיפים למסה.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או לרינג מלבני, משטחים ומיישרים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד להתייצבות.

שכבת השוקולד חלב

  1. ממיסים את השוקולד חלב יחד עם חמאת הקקאו במיקרו או על בן-מארי.
  2. מחממים מעט את חמאת הבוטנים, מוסיפים למסת השוקולד המומס ומערבבים.
  3. קוצצים משמשים מיובשים ומוסיפים למסה.
  4. יוצקים מעל שכבת השוקולד המריר, מיישרים ומשטחים ומעבירים למקרר לחצי שעה נוספת עד להתייצבות.

שכבת השוקולד הלבן

  1. ממיסים את השוקולד הלבן יחד עם חמאת הקקאו במיקרו או על בן-מארי.
  2. מוסיפים את מחית הנוגט למסת השוקולד המומס ומערבבים.
  3. יוצקים מעל שכבת השוקולד חלב, מיישרים ומשטחים ומעבירים למקרר לקירור סופי של כ-3 שעות לפחות (אפשר גם קצת קודם).
להגשה חותכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים