ברד פודינג
צילום: ירדן מס מחבר

ברד פודינג: קינוח "שאריות" זו לא מילה גסה

שתפו את המתכון:
שתפו את המתכון:

דמיינו: יום שישי בבוקר, יוצאים לקניות אחרונות לקראת שבת, יושבים באיזה בית קפה ומזמינים קרואסון טוב. בערב שולחן ערוך, המשפחה מסביב, באמצע חלה מתוקה שרק מחכה שיבצעו אותה… בבוקר שבת, מכינים קפה ואוכלים איזה עוגת שמרים טובה… ואז מגיע מוצאי שבת ומגלים ש"נתקענו" עם שאריות שחבל לזרוק…

אז כדי לצמצם את הבזבוז של האוכל (שזה דבר מבורך כשלעצמו), באו האירופאים וגילו שאם שמים לחם שהתייבש עם חלב, שמנת, ביצים וקצת תבלינים ושמים בתנור – מקבלים קינוח מעולה ולא צריך לזרוק כלום! וכך נולד ה-Bread Pudding. במדינות שונות בעולם תוכלו למצוא אותו בטעמים שונים, למשל בבלגיה מכינים אותו עם סוכר חום, קינמון וצימוקים או תפוחים; בקנדה עם סירופ מייפל (אתם לא מופתעים, נכון?) ובהונגריה תוכלו למצוא אותו נאפה עם מרנג מעליו.

בקיצור, הבנתם את הרעיון. אוכל מנחם, ממחזרים שאריות של אוכל, וכולם מרוצים!

רכיבים

אופן ההכנה

ברד פודינג

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה שמים את החלב, שמנת, סוכר, ביצים ווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. חותכים את הפירות לגודל ביס (אם לפירות שבחרתם יש קליפה קשה, עדיף להוריד אותה כדי שיהיה נעים יותר בפה ופחות לעיס).
  4. קורעים את החלה לחתיכות ומטביעים אותה בתוך הנוזלים יחד עם הפירות החתוכים למשך מספר דקות (עדיף מינימום חצי שעה, אבל אפשר גם פחות).
  5. מכינים תבנית פיירקס (עמידה בחום), שופכים אליה את החלה עם כל הנוזלים, ומועכים מעט תוך כדי יישור ופיזור החלה על פני כל התבנית.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהברד פודינג יבש למגע, אך עדיין רטוב מבפנים.
  7. מגישים מיד חם. אפשר לפדר באבקת סוכר ומומלץ עם גלידה וניל.

טיפים של מקצוענים

עוד מתכונים