יש ברשת מיליון מתכונים לבראוניז. זה קינוח מאוד ורסטילי שאפשר לקחת אותו להמון כיוונים, וככל שמבינים יותר את הקונספט, היצירתיות עולה בהתאם ואפשר בקלות לעשות לו התאמות ולהתפרע.
כדי להכין את הבראוניז הזה, לא צריך מיקסר, לא צריך להקציף כלום, ולא צריך להשתמש במיליון כלים. אפשר להכין אותו עם שתי קערות, מטרפה ולקקן, ולוקח להכין אותו בדרך הזו פחות מ-30 דקות כולל הזמן בתנור. הבראוניז יוצא רך ופאדג'י, ופחות "עוגתי" – או במילה אחת – מושחת!
רכיבים
עבור תבנית חד"פ מלבנית או רינג מרובע 20×20
בראוניז
185 גרם חמאה
280 גרם שוקולד מריר 54% לפחות
160 גרם סוכר
185 גרם ביצים
4 גרם מלח דק (ראו טיפים של מקצוענים)
168 גרם קמח
4 גרם אבקת אפייה
עבור תבנית חד"פ מלבנית או רינג מרובע 20×20
בראוניז
185 גרם חמאה
280 גרם שוקולד מריר 54% לפחות
כוס פחות 2 כפות סוכר
3 ביצים
כפית מלח דק (ראו טיפים של מקצוענים)
כוס ועוד 3 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
בראוניז
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.
- בקערה חסינה למיקרו (בפולסים של 30 שניות) או בסיר כפול (בן-מארי), ממיסים חמאה ושוקולד מריר ומערבבים לכדי מסה אחידה.
- בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הביצים, הסוכר והמלח (אין צורך להקציף, רק לערבב שיראה אחיד).
- מוסיפים את מסת השוקולד והחמאה לקערה עם הביצים, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שהמסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהכל אחיד ואין גושי קמח.
- מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן), משטחים ואופים כ-15-19 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט.
- מעבירים לקירור במקפיא לשעה, ואז למקרר לעוד כשעה-שעתיים עד שהבראוניז מתייצבים לגמרי.
- חותכים לקוביות ומגישים בטמפרטורת החדר.
טיפים של מקצוענים
- כמות המלח כאן נראית אולי קצת גבוהה יחסית לקינוח שאמור להיות מתוק, אבל אל תוותרו עליו.
- מלח בשילוב מתוק נותן שדרוג משמעותי לטעמים ובעצם מדגיש את טעם השוקולד ומאזן את המתיקות הכללית של הבראוניז.
- לאלו מכם שיש להם קצת יותר אומץ עם המלח, אני ממליץ לקנות מלח מאלדון (מלח שמיוצר באנגליה. פתיתי המלח דקים מאוד ופריכים ונותנים בוסט מדהים לכל עוגה, עוגיה או מאפה שתכינו, בין אם מלוח או מתוק).
- אחרי שהעברתם לתבנית ושיטחתם, אפשר לפזר מלמעלה כל דבר שתרצו - החל משוקולדצ'יפס מכל הסוגים (כמו בתמונה) ועד ללזלף פנימה קרמל מלוח, נוטלה ועוד.
- אחד הציפויים האהובים עליי לבראוניז האלו זה קרמל מלוח שנותן איזון מושלם לטעמים וגם נותן קונטרסט משוגע בצבעים ובמרקמים.